Stank uit afvoer ... oorzaak?

Een slecht of niet goed functionerende riolering (bijvoorbeeld door lekkage of breuk) kan zorgen voor een vervelende stank uit afvoer. Een veel voorkomende vorm van geurhinder is de stank uit afvoer. Deze stank wordt vaak veroorzaakt door open verbindingen en kleine scheurtjes in rioolleidingen. We pakken dit aan met rookdetectie

Bel ons: 0471 10 30 40

 

Stank uit afvoer is niet met het blote oog waar te nemen. Daarom is het vaak lastig om de oorzaak van de stank te traceren. Door middel van rookdetectie kan eenvoudig achterhaald worden waar de stank uit de afvoer vandaan komt. Met behulp van een rookgenerator wordt het rioolstelsel gevuld met (natuurvriendelijke) rook. Stankhinder is door deze methode eenvoudig te traceren. De rook zal namelijk door de kleinste kieren of scheurtjes naar buiten komen (waar de stank dit ook doet). De rook is duidelijk te zien en de oorzaak van het probleem kan nu verholpen worden dank zij gebruik te maken van de rookdetectie. Om de stank uit afvoer verder te vermijden dient de afvoer hersteld te worden.

Ook het niet functioneren van sifons en andere stankafsluiters wordt direct zichtbaar bij het gebruik van de rookgenerator. Mocht blijken dat de afvoer defect is door een lekkage, dan kunnen wij eventueel door middel van een camera-inspectie, de locatie van het defect traceren en de stank uit de afvoer voorkomen.
U kunt met rookdetectie aanzienlijk besparen op kosten. Het voorkomt in veel gevallen namelijk het bloot leggen van het rioleringsstelsel.

 

Stank uit afvoer?

rookdetectie 

Bel ons of neem contact op via het contactformulier voor meer info over het aanpakken van de stank uit afvoer!

 

stank uit afvoer KORTRIJK: 0471 10 30 40
stank uit afvoer WAREGEM: 0475 20 73 17
stank uit afvoer IZEGEM: 0475 20 71 18
stank uit afvoer ROESELARE: 0475 20 71 18
stank uit afvoer MENEN: 0475 20 24 43
stank uit afvoer IEPER: 0475 20 14 21

Stank uit afvoer opgelost door rookdetectie!